Üdvözöljük  Üdvözöljük

sinosz

 

BEMUTATKOZNAK A SINOSZ ESÉLYEGYENLŐSÉGI REFERENSEI

 

A jelnyelvi videó szövegváltozatát itt olvashatják:

 

Juhász Ferenc (Jufe) vagyok, sokan talán már ismernek is, hiszen jelnyelv-oktatóként sokakat tanítottam az évek folyamán. Szívügyem a jelnyelv oktatása és a hallássérült közösség segítése. Apaként is közel áll hozzám az esélyegyenlőségért folytatott munka, annál inkább, mivel kisebbik lányom nagyothallóként jelenleg többségi iskolába jár, mivel integráltan tanul.

A SINOSZ-ban folytatott munkám során arra fogok törekedni, hogy sorstársaim érdekében én is támogassam az esélyegyenlőség megvalósulását. Az esélyegyenlőség jegyében közreműködtem az Országos Fogyatékosügyi Program, illetve „A fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló ENSZ-egyezmény” jelnyelvi adaptációjának létrehozásában.

 

Laczka Zsanett vagyok, a másik ember „az úton”. Talán néhányan már ismernek mint a SINOSZ közösségi animátorát. Születésemtől kezdve mozgáskorlátozottként, három éves koromtól nagyothallóként élek, mindkét fülemen hallókészüléket viselek. Jelenleg jogot tanulok, különös figyelmet fordítva a fogyatékossággal élő emberek jogaira. Felismertem, hogy a már elnyert jogegyenlőség önmagában kevés, annál többre, az esélyegyenlőség biztosítására van szükség.

Fontos pl., hogy feliratozzák a filmeket, vagy egy színházban az induktív hurok használata valósuljon meg. Az elkövetkezőkben Juhász Ferenccel közösen, egymás munkáját támogatva fogunk tevékenykedni a siket és nagyothalló emberek esélyegyenlősége érdekében.

 

Célunk, hogy folyamatosan információt adjunk a minket érintő, esélyegyenlőséget támogató társadalmi és jogszabályi változásokról.

Várjuk a tagokat egyénileg is. Ez utóbbi azt jelenti, hogy bátran forduljon hozzánk mindenki, aki úgy érzi, hogy az élet valamely területén hátrányos megkülönböztetés érte!

 

Minden 2. héten, csütörtöki napokon 16-18 óráig személyesen is fel lehet minket keresni a SINOSZ központi székházában, előzetes időpont-egyeztetéssel!

 

Egy dolgot szeretnénk kérni csupán: bizalmat. Bizalmat, hogy segíthessünk!

Elérhetőségünk:

Juhász Ferenc: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Laczka Zsanett: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Forrás: sinosz.hu