Üdvözöljük  Üdvözöljük

Híreink

A Hajdúsági Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület, Jelnyelvi Tolmácsszolgálatának híreiHajdú-Bihar megyébe főállású jelnyelvi tolmácsot keresünk siket-vak képzettséggel!! Lehet kezdő is.
A részleteket személyesen megbeszéljük.
Jelentkezés:  06-70-317-3416


 

 Tisztelt Ügyfeleink Partnereink!

A Hajdú-Bihar Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat 

december 15-én szombaton 08:00 - 12:00 óráig tart ügyfélfogadást.
A két ünnep között december 27-én és 28-án 08:00-12:00 óráig várjuk ügyfeleinket.

A rendkívüli nyitvatartási időkről a szokásos csatornákon tájékoztatjuk partnereinket és ügyfeleinket.

Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyi ünnepeket, Boldog Újévet kívánunk!

HJKE-JTSZ tolmácsai
Kati, Éva, Zsike, Tünde :)

 

 

 

 


Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatunk benneteket, hogy 2017. 07. 20-21. csütörtök és péntek tolmácsszolgálat ügyfélfogadás 12 óráig lesz. 
Köszönjük megértéseteket! 


 

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNNAK A HJKE TOLMÁCSAI! Vigyor

 

 


Világújdonság az Acusticus Halláscentrumnál

Forradalmi újdonság jelent meg nemrég a hallássérültek világában: az elem nélkül használható hallókészülék jelentősen megkönnyíti a mindennapi használatot az érintettek körében. A világon az első, indukciós technológiával tölthető hallókészülék, a Signia Cellion akár két napig is működik elem és újratöltés nélkül.

2 nap, egy feltöltéssel

Az új Signia Cellion hallókészülék az egyszerűség és a teljesítmény tökéletes kombinációja. Automatikusan viselője beszélgetőpartnerére fókuszál, miközben mérsékli a nemkívánatos hangokat és a háttérzajt. Akkumulátora kényelmesen, vezeték nélkül tölthető; nem szükséges az elemcserével bajlódni. A feltöltött készülékek automatikusan bekapcsolódnak, azután teszik a dolgukat. Ez az egyetlen olyan hallókészülék, amely szokásos használat mellett akár két napig is kitart újratöltés nélkül. Ráadásul ingyenesen letölthető applikációval okostelefonnal is beállítható.

Próbálja ki, nyílt napon!

November 21-én 10 órától 13 óráig minden érdeklődőt szeretettel várunk az ingyenes nyílt napra Debrecenben a Bem tér 14. szám alatt, ahol szakemberek mutatják be az új, elem nélkül működő készüléket és annak lehetőségeit, illetve tartozékait. Az érdeklődők kipróbálhatják a Celliont, de bepillanthatnak a kulisszák mögé is, megnézhetik, mit rejt egy csendeskabin, hogyan épül fel egy hallásvizsgálat, vagy milyen problémákra milyen megoldásokat javasolnak a szakemberek. A nyílt nap során dr. Tóth Ágnes fül-orr-gégész szakorvoshoz ingyenes hallásvizsgálatra, mikroszkópos fülvizsgálatra is lehet jelentkezni, és kipróbálható a Bemer-terápia is.

A nagy érdeklődésre tekintettel érdemes előzetesen bejelentkezni a 06-80-205-246-os, az 52=537-662-es számon vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

www.halldahangot.hu

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/318061198575795/

Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy Hajdú-Bihar megyében a Mosógépcsere programra pályázatot beadni már nem lehet, a pénz elfogyott.


Fogyatékossággal élő pályázók számára

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Fogyatékossággal élő pályázók számára 2017/2018-ban felhasználható üdülésre

 

Az elnyerhető támogatás

Az elnyert üdülési támogatás kizárólag a támogatott számára kiállított Szálláshely Utalvány segítségével vehető igénybe a pályázati hozzájárulás befizetését követően, az előzetes szállásfoglalás során kiválasztott szállodában.

 

 

                                                                                          A pályázat benyújtható: 2016. november 25. napjáig 

   a www.erzsebetprogram.hu honlapon történt regisztrációt követően.

 

Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatunk Benneteket, hogy Hajdú-Bihar megyében a Mosógépcsere programra pályázatot beadni már nem lehet, a pénz elfogyott.


Mozaik Kultúrcsoport 10 éves fennállásának megünneplése 

2015. június 27-én délelőtt 9 órától

Helyszín: Hajdúböszörmény Tájház épülete és udvara Polgári utca 92-100 szám

Jelentkezni 2015. június 19-ig, a támogató szolgálatnál, Szabó Lászlónénál az egyesület elnökénél, Telefon: 06-30/473-6232, Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

Program: Mozaik Kultúrcsoport előadásainak megtekintése régi és jelenlegi tagjai előadásában Ebéd 12-13 óra között Ebéd sertéspörkölt burgonyával és savanyúsággal. 

Ebéd után felvételek megtekintése az elmúlt 10 évről.

Ebédjegyek 1200 Ft/ fő áron rendelhető a támogató szolgálatnál 2015. június 19-ig. Akik nem kérnek ebédet részvételi jegy 600 Ft/fő, 

 Ebéd közben Balogh Lajos és Varga Sándorné  " Jó ebédhez szól a nóta... " c. műsora, majd délután kívánságműsorra kerülhet sor.

Az utazás a támogató szolgálattal ( szállítási díj fizetése ellenében), illetve a menetrend szerinti autóbusz és vasút igénybevételével lehetséges.

 


Parlament megszavazta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait érintő törvény módosítását.
Most csak a legfontosabb változásokat ismertetem. Részletesebb, szélesebb körű tájékoztatást majd a SINOSZ-szal egyeztetve fogjuk végezni.
- Rehabilitációs ellátás mellett 8 órában is lehet dolgozni keresetkorlát mellett, figyelni kell arra, hogy a jövedelem ne haladja meg 3 egymást követő hónapban a minimálbér másfélszeresét (ez most 166.500 Ft)
- Rokkantsági ellátás: változatlan
- Akinek szünetelt a rehabilitációs ellátása, mert pl. 6-8 órában dolgozott, annak május elsejétől újra járni fog a rehabilitációs ellátás
- Az ellátások minimum és maximum összegének számítási alapja a 2012. évi minimálbér volt, ez most megváltozik, most lesz egy fix összeg, ami a 2012. évi minimálbér összege és ezt emelték a 2016. évi nyugdíjemelés mértékével (1,6%), és ezután minden évben emelkedhet a nyugdíjemelés mértékének megfelelően
- Eddig, ha az ellátott nem tartotta be az értesítési kötelezettségét a hatóságok felé, akkor megszüntették az ellátását. Ez enyhült: h elsőre megszegi a kötelezettséget, 3 hónapra függesztik fel az ellátását, ha újra megszegi, akkor szüntetik meg az ellátás folyósítását. Továbbá az értesítési kötelezettség határideje 15 nap helyett 10 nap lett.

Kedves Ügyfeleink!

A Pirehab Kft-nél munkalehetőség van 2-3 megváltozott munkaképességű dolgozónak. Orvosszakértői Bizottság határozata szükséges a felvételhez. Pontosabb információk a jelnyelvi tolmácsszolgálatban Debrecen Varga utca 8. szám alatt.