Üdvözöljük  Üdvözöljük

Híreink

A Hajdúsági Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület, Jelnyelvi Tolmácsszolgálatának hírei

Kedves Hallássérült Ügyfeleink!
 
A Hajdúsági Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület/ HJKE – Jelnyelvi tolmácsszolgálat 2021. április 19-től április 30-ig megváltoztatja a nyitvatartási idejét:
 
Irodai ügyfélszolgálat (Debrecen, Varga utca 8.)
 
Heti két alkalom hétfőn és szerdán:
10:00-14:00 óráig várja ügyfeleit.
 
Kérünk mindenkit, hogy személyes megjelenés előtt egyeztessen időpontot a tolmácsszolgálat munkatársaival!
 
Az irodai tolmácsolás alatt kérjük a higiéniai szabályokat maximálisan betartani, amit munkatársaink is szigorúan betartanak!
Belépéskor kérjük, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt és használjon mindenki szájmaszkot a saját és mások egészségének megóvása érdekében!
 
Az irodai tolmácsolások mellett továbbra is van lehetőség online tolmácsolás igénybevételére (Skype, Messenger, Viber, WhatsApp).
Mindemellett a tolmácsszolgálat ügyelete a Szolgáltatási rendben meghatározott módon és időben működik továbbra is.
 
HJKE- JTSZ csapata

Kedves Hallássérült Ügyfeleink!
 
A Hajdúsági Jelnyelvi és Kommunikációs Központ Közhasznú Egyesület/ HJKE – Jelnyelvi tolmácsszolgálat 2020. július 09-től megváltoztatja a nyitvatartási idejét:
 
Irodai ügyfélszolgálat (Debrecen, Varga utca 8.)
 
Hétfő- Csütörtökig: 10:00- 14:00 óráig
Péntek: 8.30-12.30 óráig várja ügyfeleit
 
Kérünk mindenkit, hogy személyes megjelenés előtt egyeztessen időpontot a tolmácsszolgálat munkatársaival!
 
Az irodai tolmácsolás alatt kérjük az higiéniai szabályokat maximálisan betartani, amit munkatársaink is szigorúan betartanak! Belépéskor kérjük, használják a kihelyezett kézfertőtlenítőt és használjon mindenki szájmaszkot a saját és mások egészségének megóvása érdekében!
 
Az irodai tolmácsolások mellett továbbra is van lehetőség online (skype,messenger,viber WhatsApp) tolmácsolás igénybevételére, de már nem lehet online igazolást elfogadni, mindenkinek személyesen be kell jönni aláírni minden hónap utolsó munkanapjáig! A tolmácsszolgálat ügyelete továbbra is a Szolgáltatási rendben meghatározott módon és időben működik továbbra is.
 
HJKE- JTSZ csapata


 

 

 

Kedves Hallássérült Ügyfeleink!

 

Már mindenki tudja és tapasztalta, hogy a rendkívüli helyzet (Koronavírus-járvány) miatt a HJKE Jelnyelvi tolmácsszolgálat folyamatosan nyújt szolgáltatást ügyfelei számára elektronikus úton!

A mai napon a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft.  továbbította az EMMI hivatalos levelét tolmácsszolgálatunk felé, mely szerint:

e-mail:   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ,  skype:   debrecenitolmacsszolgalat,  facebook messenger:  Hjke Jelnyelvi Tolmácsszolgálat Debrecen, Viber, WhatsApp, SMS,  és Skype tolmácsolás munkalapokat, nem kell személyesen aláírni az ügyfeleknek, hanem kell  a tolmácsolás végén visszaigazolást küldeni.

 

Hogyan??

Tolmácsolás vége, a tolmács elküldi az üzenetet pl:

Kérem igazold a tolmácsolást  0725 sz. munkalapon

2020.03.25. 15:15 -tól 15:45 -ig 

Hallássérült ügyfél  válasz:

Igen, igazolom  Kőműves  Kelemen  ( kötelező írni a saját  nevet, ez igazolja tolmácsok munkáját !!)

A Tolmács ezt az igazolást fogja kinyomtatni és a munkalap mellé tűzi. Ez bizonyíték a munka elvégzésére, tolmácsolásra! 

Köszönjük szépen mindenkinek a megértését és az együttműködést!

Vigyázzon mindenki magára és vigyázzatok egymásra, jó egészséget kívánunk mindenkinek!


 

 

Kedves Hallássérült Ügyfeleink!

 

A rendkívüli helyzet (Koronavírus-járvány) miatt a HJKE Jelnyelvi tolmácsszolgálat folyamatosan nyújt szolgáltatást ügyfelei számára elektronikus úton!

            e-mail:   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

            skype:    debrecenitolmacsszolgalat

            facebook:  Hjke Jelnyelvi Tolmácsszolgálat Debrecen

 

Hétfőtől – Csütörtökig 08:00 órától- 14:00 óráig         Ügyelet: 14:00-08:00 óráig  06/70-317-3409

Pénteken : 08:00 órától 12:00 óráig                                 Ügyelet: 12:00-08:00 óráig  06/70-317-3409

Szombat-Vasárnap                                                               Ügyelet: : 0-24 órában  06/70-317-3409

 

Kérünk mindenkit, hogy maradjon otthon és VIBER, WhatsApp, Facebook Messenger, Skype vagy videó üzenet formájában keressen bennünket!

Egyelőre NEM KELL MUNKALAPOT aláírni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Többen jeleztétek, hogy a KONTAKT tolmácsszolgáltatást nehezen vagy nem tudjátok elérni. Mindenkit arra kérünk, hogy bátran hívjátok tolmácsszolgálatunkat

SKYPE-on: debrecenitolmacsszolgalat  és mi  segítünk a kommunikációban 

Az internetes iskolai oktatásban is tudunk segíteni, ha elkülditek Facebook-messengeren   a tananyagot. Azt mi leírjuk vagy videóra feljeleljük azoknak, akik erre igényt tartanak!

 

Mindenkinek jó egészséget, kitartást kívánunk! Vigyázzatok magatokra és egymásra!!

Üdvözlettel a HJKE csapata (Tünde, Zsike, Dóra, Kati)


 

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNNAK A HJKE TOLMÁCSAI! Vigyor

 

 


Világújdonság az Acusticus Halláscentrumnál

Forradalmi újdonság jelent meg nemrég a hallássérültek világában: az elem nélkül használható hallókészülék jelentősen megkönnyíti a mindennapi használatot az érintettek körében. A világon az első, indukciós technológiával tölthető hallókészülék, a Signia Cellion akár két napig is működik elem és újratöltés nélkül.

2 nap, egy feltöltéssel

Az új Signia Cellion hallókészülék az egyszerűség és a teljesítmény tökéletes kombinációja. Automatikusan viselője beszélgetőpartnerére fókuszál, miközben mérsékli a nemkívánatos hangokat és a háttérzajt. Akkumulátora kényelmesen, vezeték nélkül tölthető; nem szükséges az elemcserével bajlódni. A feltöltött készülékek automatikusan bekapcsolódnak, azután teszik a dolgukat. Ez az egyetlen olyan hallókészülék, amely szokásos használat mellett akár két napig is kitart újratöltés nélkül. Ráadásul ingyenesen letölthető applikációval okostelefonnal is beállítható.

Próbálja ki, nyílt napon!

November 21-én 10 órától 13 óráig minden érdeklődőt szeretettel várunk az ingyenes nyílt napra Debrecenben a Bem tér 14. szám alatt, ahol szakemberek mutatják be az új, elem nélkül működő készüléket és annak lehetőségeit, illetve tartozékait. Az érdeklődők kipróbálhatják a Celliont, de bepillanthatnak a kulisszák mögé is, megnézhetik, mit rejt egy csendeskabin, hogyan épül fel egy hallásvizsgálat, vagy milyen problémákra milyen megoldásokat javasolnak a szakemberek. A nyílt nap során dr. Tóth Ágnes fül-orr-gégész szakorvoshoz ingyenes hallásvizsgálatra, mikroszkópos fülvizsgálatra is lehet jelentkezni, és kipróbálható a Bemer-terápia is.

A nagy érdeklődésre tekintettel érdemes előzetesen bejelentkezni a 06-80-205-246-os, az 52=537-662-es számon vagy az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

www.halldahangot.hu

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/318061198575795/


Hajdú-Bihar megyébe főállású jelnyelvi tolmácsot keresünk siket-vak képzettséggel!! Lehet kezdő is.
A részleteket személyesen megbeszéljük.
Jelentkezés:  06-70-317-3416

Fogyatékossággal élő pályázók számára

 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Fogyatékossággal élő pályázók számára 2017/2018-ban felhasználható üdülésre

 

Az elnyerhető támogatás

Az elnyert üdülési támogatás kizárólag a támogatott számára kiállított Szálláshely Utalvány segítségével vehető igénybe a pályázati hozzájárulás befizetését követően, az előzetes szállásfoglalás során kiválasztott szállodában.

 

 

                                                                                          A pályázat benyújtható: 2016. november 25. napjáig 

   a www.erzsebetprogram.hu honlapon történt regisztrációt követően.

 


 

 Tisztelt Ügyfeleink Partnereink!

A Hajdú-Bihar Megyei Jelnyelvi Tolmácsszolgálat 

december 15-én szombaton 08:00 - 12:00 óráig tart ügyfélfogadást.
A két ünnep között december 27-én és 28-án 08:00-12:00 óráig várjuk ügyfeleinket.

A rendkívüli nyitvatartási időkről a szokásos csatornákon tájékoztatjuk partnereinket és ügyfeleinket.

Mindenkinek Áldott, Békés Karácsonyi ünnepeket, Boldog Újévet kívánunk!

HJKE-JTSZ tolmácsai
Kati, Éva, Zsike, Tünde :)

 

 

 

 


Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatunk benneteket, hogy 2017. 07. 20-21. csütörtök és péntek tolmácsszolgálat ügyfélfogadás 12 óráig lesz. 
Köszönjük megértéseteket! 

Parlament megszavazta a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait érintő törvény módosítását.
Most csak a legfontosabb változásokat ismertetem. Részletesebb, szélesebb körű tájékoztatást majd a SINOSZ-szal egyeztetve fogjuk végezni.
- Rehabilitációs ellátás mellett 8 órában is lehet dolgozni keresetkorlát mellett, figyelni kell arra, hogy a jövedelem ne haladja meg 3 egymást követő hónapban a minimálbér másfélszeresét (ez most 166.500 Ft)
- Rokkantsági ellátás: változatlan
- Akinek szünetelt a rehabilitációs ellátása, mert pl. 6-8 órában dolgozott, annak május elsejétől újra járni fog a rehabilitációs ellátás
- Az ellátások minimum és maximum összegének számítási alapja a 2012. évi minimálbér volt, ez most megváltozik, most lesz egy fix összeg, ami a 2012. évi minimálbér összege és ezt emelték a 2016. évi nyugdíjemelés mértékével (1,6%), és ezután minden évben emelkedhet a nyugdíjemelés mértékének megfelelően
- Eddig, ha az ellátott nem tartotta be az értesítési kötelezettségét a hatóságok felé, akkor megszüntették az ellátását. Ez enyhült: h elsőre megszegi a kötelezettséget, 3 hónapra függesztik fel az ellátását, ha újra megszegi, akkor szüntetik meg az ellátás folyósítását. Továbbá az értesítési kötelezettség határideje 15 nap helyett 10 nap lett.